Μπορεί η Intel να μην έχει ανακοινώσει τίποτε ακόμη, ωστόσο στην αγορά υπολογιστών σπανίως εμφανίζεται κάτι χωρίς να το γνωρίζουμε εκ των προτέρων. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι περιπτώσεις που η αποκάλυψη ενός νέου προϊόντος γίνεται μέσω τρίτης εταιρείας. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τους νέους τετραπύρηνους επεξεργαστές της Intel, με τις λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές από την HP και τη Dell.

Οι δύο κατασκευαστές φορητών υπολογιστών εμφάνισαν στις σελίδες τους νέα μοντέλα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ολοκαίνουργιους τετραπύρηνους της Intel. Ο Core i7-840QM διαθέτει 8MB cache, έχει συχνότητα λειτουργίας 1.86GHz και φτάνει μέχρι τα 3.2GHz με το Turbo Boost. Ο μικρότερος Core i7-740QM έχει 6MB cache, τρέχει στα 1.73GHz και φτάνει έως τα 2.93GHz. Αμφότερα τα μοντέλα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Westmere και καταναλώνουν 45 watts.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση, τόσο η HP όσο και η Dell έσπευσαν να αποσύρουν τα νέα μοντέλα από τις σελίδες τους, ωστόσο η "ζημιά" είχε ήδη γίνει. Εκπρόσωποι της Intel που ρωτήθηκαν για τα νέα μοντέλα αρνήθηκαν να κάνουν κάποια δήλωση.


Bookmark and Share

0 σχόλια: