Ανακοινώθηκε η Google TV

by dakis | 10:06 μ.μ. in |

Ακούγαμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η Google συνεργάζεται με την Intel, τη Sony και τη Logitech με στόχο τη δημιουργία διαδικτυακής τηλεόρασης, αλλά όπως ήταν φυσικό καμία από αυτές τις εταιρείες δεν ήθελε να σχολιάσει τις φήμες. Τελικά, το τοπίο ξεκαθάρισε στη Google I/O Conference, με τη διοργανώτρια να προχωρά στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την Google TV.

Η Google έκανε από κοινού την ανακοίνωση με την Intel, τη Sony και τη Logitech. Το δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Φανταστείτε να ανοίγετε την τηλεόραση και να έχετε στη διάθεσή σας όλα τα κανάλια και τις σειρές που παρακολουθείτε και όλα τα sites που επισκέπτεστε καθημερινά. Αυτό ακριβώς καταφέραμε να κάνουμε".

Η Google TV είναι μια συσκευή που είτε συνδέεται στην τηλεόραση, είτε βρίσκεται μέσα σ' αυτή. Ο ρόλος της είναι να λειτουργεί ως μεσάζοντας ανάμεσα στην τηλεόραση και το Internet. Ο χρήστης θα βλέπει στην τηλεόρασή του μια μηχανή αναζήτησης και θα παίρνει αποτελέσματα από το Internet αλλά και τον πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης.

Η συσκευή ενσωματώνει τον Chrome browser με πλήρη υποστήριξη Flash, οπότε ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα για video streaming και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με multimedia. Η Google TV βασίζεται στον Intel Atom CE4100 και τρέχει σε περιβάλλον Android. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της είναι οι εφαρμογές. Η Google έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα στους developers να ξεκινήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών ειδικά για την τηλεόραση.

Η Google TV φιλοδοξεί να τα καταφέρει καλύτερα από τις άλλες OnDemand λύσεις, στηριζόμενη στην εξαιρετική μηχανή αναζήτησης και τα περιφερειακά που θα κάνουν πιο απλή τη χρήση της. Ήδη η Logitech έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει remote control, πληκτρολόγιο και άλλες συνοδευτικές συσκευές.

Η νέα υπηρεσία της Google θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστή η τιμολογιακή της πολιτική.


Bookmark and Share

0 σχόλια: