Μπορεί η Microsoft να είναι εδώ και χρόνια ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων και των εφαρμογών γραφείου, ωστόσο δεν είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Αυτό, τουλάχιστον, λένε οι αριθμοί σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη. Μια γρήγορη ματιά στο αμερικανικό χρηματιστήριο αποκαλύπτει ότι η Apple μόλις ξεπέρασε τη Microsoft σε αξία.

Πιο συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της Apple ανέρχεται πλέον στα 227,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αντίστοιχη της Microsoft στα 226,3 δισ. δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση μιας εισηγμένης εταιρείας είναι συνάρτηση του πλήθους των μετοχών και της αξίας τους. Έτσι, η άνοδος στην τιμή της μετοχής συνεπάγεται και αύξηση της κεφαλαιοποίησης.

Η Apple είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην Αμερική, ανεξαρτήτως κλάδου. Τα σκήπτρα κρατά η Exxon Mobil, με κεφαλαιοποίηση στα 282 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια νίκη γοήτρου για την Apple απέναντι στην αιώνια αντίπαλο. Η εταιρεία του Steve Jobs ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από κατάληψη της 2ης θέσης στην αμερικάνικη αγορά.


Bookmark and Share

0 σχόλια: