Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη στρατηγική των μεγάλων επιχειρήσεων, ούτε βέβαια η επιλογή του χρόνου για την εκδήλωση των πρωτοβουλιών τους. Ελάχιστες ώρες πριν κυκλοφορήσουν στη λιανική αγορά τα Windows 7, η IBM και η Canonical ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους, με στόχο τη διάθεση ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Οι δύο εταιρείες απευθύνονται στις επιχειρήσεις που θέλουν μια αξιόπιστη λύση, χωρίς να απαιτείται το υψηλό κόστος της αναβάθμισης.

Το νέο λειτουργικό βασίζεται στην Ubuntu, τη διανομή που αναπτύσσει εδώ και χρόνια η Canonical. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχει προεγκατεστημένο λογισμικό της Lotus, θυγατρικής της IBM, η οποία έχει στο οπλοστάσιό της εφαρμογές γραφείου και επικοινωνίας, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο λειτουργικό τρέχει είτε τοπικά [ως desktop OS], είτε απομακρυσμένα [μέσω web ή servers]. Ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι ότι δεν απαιτείται αναβάθμιση σε hardware, ακόμα κι αν οι υπολογιστές που διαθέτει μια εταιρεία είναι προχωρημένης ηλικίας.

Η IBM εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον αυτής της συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της θεωρούν πως το νέο λειτουργικό είναι ανώτερο από τα Windows 7 και όχι απλώς μια εναλλακτική πρόταση.


Bookmark and Share

1 σχόλια:

  1. dakis on 26 Οκτωβρίου 2009 στις 11:27 π.μ.

    Πιστεύω πως αυτή η είδηση κρύβει πολλά από πίσω. Ανάλογα με τους πόρους που θα διαθέσει η IBM, το project θα ανεβάσει πολύ τα εμπορικά ποσοστά του linux. Και μιας και η Canonical θα δώσει όλο της το είναι σε αυτή την προσπάθεια, μοιάζει να είναι η αρχή της εξάπλωσης του linux σε εμπορικά περιβάλλοντα.