Μιλώντας ενώπιον ακροατηρίου στη Santa Clara της Καλιφόρνια, ο Michael Dell δεν έκρυψε την αρνητική του στάση απέναντι στα netbooks και το ρόλο τους στη αγορά υψηλής τεχνολογίας. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell εκτίμησε ότι ο ενθουσιασμός ενός ανθρώπου που αγοράζει ένα οποιοδήποτε netbook διαρκεί λιγότερο από δύο μέρες. Μάλιστα, ο Dell προσδιόρισε το χρόνο μεταστροφής στις 36 ώρες.

"Αν πάρεις ένα χρήστης που χρησιμοποιεί ένα notebook 14 ή 15 ιντσών και του πεις 'να ένα netbook των 10 ιντσών', θα σου πει 'καλά, είναι φανταστικό! Πανέμορφο κι ελαφρύ. Το λατρεύω!' Μετά από 36 ώρες, όμως, θα σου πει 'η οθόνη είναι απαράδεκτη, δώστε μου πίσω τις 15 ίντσες που είχα", είπε χαρακτηριστικά ο Michael Dell.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο κόσμος απογοητεύεται από τα netbooks λόγω των χαμηλών επιδόσεων. Κατ' επέκταση, υποστήριξε ότι τα netbooks έχουν ρόλο είτε ως δεύτερος ή τρίτος υπολογιστής σε ένα σπίτι, είτε ως επιλογή κάποιου που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις επιδόσεις. Για το τελευταίο, έφερε το παράδειγμα των μαθητικών υπολογιστών μέσα σε μια τάξη.

Βέβαια, δε θα πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Michael Dell ηγείται μιας εταιρείας που βασίζεται σε desktop υπολογιστές και notebooks και όχι σε netbooks. Από αυτή την άποψη, δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη οι δηλώσεις του.


Bookmark and Share

1 σχόλια:

  1. dakis on 26 Οκτωβρίου 2009 στις 11:26 π.μ.

    Έχει απόλυτο δίκιο.. Κανένα notebook δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε netbook της αγοράς. Όπως (και με οποιοδήποτε τρόπο) τα βάλει κάποιος κάτω και τα σκεφτεί, το μόνο θετικό που θα βγάλει απ'τα δεύτερα είναι ο μικρός όγκος (και τίποτε άλλο, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις τσιμπιμένες τους τιμές...)
    Ένα netbook, το μόνο που είναι ικανό να κάνει, είναι να μας συνοδεύσει σε ένα WiFi HotSpot και να κρατήσουμε τις επαφές μας όσο πίνουμε τον καφέ μας... Και, όπως στην δική μου περίπτωση, είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν το βιβλίο με ένα netbook.... για όση ώρα θα βρίσκονται "απασχολημένοι" στην τουαλέτα.
    Αλλά, αυτά, μέχρι εδώ... Δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε περισσότερο από μια "άρπα-κόλα" εργασία... (και αυτή, ασφαλώς, επί ποδώς...)
    ***
    Συνοπτικά, όσοι ενδιαφέρονται για gaming... το ξεχνάνε... (εκτός κι αν είναι οπαδοί του mame...)
    Κι όσο αναφορά για multimedia... κανένα σχόλιο...
    Όπως και να 'χει... σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια τόσο "τσιμπιμένη" τιμή...