Με την οικονομική κρίση να απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο, οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας προετοιμάζουν τη στρατηγική τους για το προσεχές μέλλον. Οι στόχοι της AMD και της Intel φαίνεται να συγκλίνουν σε ένα κεντρικό σημείο: την ισχυροποίηση της παρουσίας τους στη νεοσύστατη κατηγορία των πολύ λεπτών notebooks, των φορητών υπολογιστών δηλαδή που βρίσκονται ανάμεσα στα netbooks και τα συμβατικά notebooks.

Ο CEO της Intel Paul Otellini δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι η εταιρεία του περιμένει πολλά από τα ultrathin laptops που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό με διπύρηνους επεξεργαστές. Σαν από σύμπτωση, δυο μέρες μετά ο συνάδελφός του στην AMD Dirk Meyer αποκάλυψε ότι τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί μια σειρά επεξεργαστών για notebooks μικρών διαστάσεων.

Αυτή τη στιγμή, τα ultrathin notebooks έχουν πολύ μικρό μερίδιο αγοράς, καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές δυσκολεύονται να βρουν διαφορές ανάμεσα σ' αυτά και τα netbooks. Οι εταιρείες ευελπιστούν ότι οι καλύτεροι επεξεργαστές θα προσδιορίσουν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα όρια και θα οδηγήσουν πολλούς ανθρώπους στα πολύ λεπτά notebooks.


Bookmark and Share

0 σχόλια: