Πρεμιέρα για τα Windows 7

by dakis | 11:12 π.μ. in |

Αναμονή τέλος για εκατομμύρια οπαδούς των Windows ανά την υφήλιο. Η 22η Οκτωβρίου έφτασε και φέρνει μαζί της την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7. Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα επιχειρήσει να αναστρέψει το κλίμα για τη Microsoft. Η κορυφαία εταιρεία software στον πλανήτη δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πορεία των Vista, τα οποία δεν κατάφεραν ποτέ να πείσουν για τις δυνατότητές τους.

Οι έως τώρα κριτικές για τα Windows 7 είναι από θετικές έως διθυραμβικές. Η Microsoft περιμένει πολλά από το νέο λειτουργικό και δε μιλάμε μόνο για τις καθαυτές πωλήσεις. Είναι εξίσου σημαντικό για τη Microsoft σε αυτή τη φάση να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Κοινό κι επιχειρήσεις γύρισαν την πλάτη στα Vista και δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ανοικτά ότι έχει αρχίσει ο κατήφορος για τη Microsoft. Τα Windows 7, λοιπόν, έχουν ως αποστολή να πείσουν τους καταναλωτές ότι η εταιρεία του Steve Ballmer αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή.

Η πορεία των νέων Windows δε θα φανεί αμέσως. Το μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft είναι οι επιχειρήσεις. Θα χρειαστεί να περάσει ένα οκτάμηνο περίπου μέχρι να φανεί αν οι εταιρείες είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν το νέο λειτουργικό. Η Microsoft θα μπορεί να μιλάει για εμπορική επιτυχία μόνο αν οι επιχειρήσεις επιλέξουν να μεταβούν από τα XP στα 7.

Ως PC Magazine και e-pcmag.gr είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα νέα Windows. Συνοπτικά, κάποια πρώτα συμπεράσματα στα οποία έχουμε καταλήξει είναι τα εξής:
Ταχύτεροι χρόνοι εκκίνησης/ τερματισμού
Καλύτερη διαχείριση πόρων συστήματος
Περιβάλλον σύγχρονο και προσεγμένο στην λεπτομέρεια
Πιο λειτουργικά και φιλικά προς το χρήστη
Και μια συμβουλή: σε περίπτωση που έχετε πάνω από 4GB μνήμης, μπορείτε να εγκαταστήσετε άφοβα την έκδοση 64-bit, καθώς δεν υπάρχουν τα προβλήματα συμβατότητας που ταλάνιζαν τα Vista.


Bookmark and Share

1 σχόλια:

  1. dakis on 26 Οκτωβρίου 2009 στις 11:25 π.μ.

    Τόσο κόπο έκαναν για να διατηρούν σπασμένα αντίγραφα των xp οι κακόμηρες οι επιχειρήσεις επειδή το αφεντικό τσεπώνει το προυπολογισμό του IT, και πρέπει να αγοράσουν αυθεντικά τώρα
    Αχ τι κακό που τους βρήκε