Τα Windows 7 χωρίς τον ΙΕ8

by dakis | 9:19 μ.μ. in |

Η Microsoft αποφάσισε η διάθεση του νέου της λειτουργικού στην Ευρώπη να μην περιλαμβάνει τον δημοφιλή browser

Στην προσπάθειά της να «συμβιβαστεί» με τους νόμους περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν στη Γηραιά Ήπειρο χωρίς τον Internet Explorer 8.

Η κίνηση αυτή προέκυψε λόγω της καταγγελίας που κατέθεσε πέρυσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ανταγωνίστρια εταιρεία ανάπτυξης browser, Opera, υποστηρίζοντας ότι η Microsoft εκμεταλλεύεται ένα άδικο πλεονέκτημα με το να συμπεριλαμβάνει τον IE στα Windows. Λίγο καιρό αργότερα η Mozilla εντάχθηκε και αυτή στο πλευρό της Opera.

Οι κατασκευαστές και οι διανομείς υπολογιστών θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν οποιονδήποτε browser στα συστήματα που θα ενσωματώνουν τα Windows 7. Και ενώ η Microsoft πιστεύει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θα αγοράσουν το νέο της λειτουργικό ως μέρος ενός καινούριου συστήματος, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αγοράσουν τα 7 με σκοπό να αναβαθμίσουν το υπάρχον PC τους. «Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν τον browser της αρεσκείας τους» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από την άλλη, ως εναλλακτική λύση, η Microsoft σκοπεύει να διαθέσει το Windows 7 Internet Pack, ένα δωρεάν DVD το οποίο θα περιλαμβάνει τον Internet Explorer 8 για τα Windows 7 και τα Windows Live Essentials. To DVD θα είναι διαθέσιμο μέσω λιανικής, FTP ή άλλων μέσων.

Bookmark and Share

0 σχόλια: