Πρόσφατα η ΙΒΜ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα νέο είδος μνήμης, το οποίο θα αντικαταστήσει όσα ήδη υπάρχουν, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και εξαλείφοντας κάθε μειονέκτημα τους.

Με την νέα μνήμη της IBM οι καταναλωτές δεν θα έχουν πλέον το δίλημμα σχετικά με ποιον τύπο να επιλέξουν. Σύμφωνα με την ΙΒΜ, η νέα μνήμη, η οποία θα βασίζεται στην τεχνολογία Spintronics* (και συγκεκριμένα σε πρόσφατες ανακαλύψεις στον συγκεκριμένο κλάδο), μπορεί να αποθηκεύσει υπερπολλαπλάσιο όγκο δεδομένων, στον ίδιο χώρο των σημερινών μέσων αποθήκευσης ενώ παράλληλα προσφέρει ταχύτατους χρόνους εκκίνησης, χαμηλότερο κόστος σε συνδυασμό με αυξημένη σταθερότητα και ανθεκτικότητα.

Η νέα τεχνολογία της IBM ονομάζεται «Racetrack» και είναι πνευματικό τέκνο του ερευνητικού κέντρου της IBM Almaden Research Center. Οι ερευνητές προσπαθούν να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται για την εμπορική χρήση της νέας αυτής μνήμης. Εκτιμάται ότι σε λιγότερο απο 10 χρόνια θα έχουμε ηλεκτρονικές συσκευές που θα βασίζονται εξ ολοκλήρου σε μνήμες τεχνολογίας Racetrack.

Και ως παράδειγμα, η ερευνητική ομάδα έφερε αυτό ενός mp3 player, το οποίο θα μπορεί να αποθηκεύσει μισό εκατομμύριο τραγούδια ή 4,000 ταινίες στον ίδιο αποθηκευτικό χώρο με αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα κατά μέσο όρο. Επιπλέον, το κόστος του θα κοστίζει σημαντικά λιγότερο, δεν θα έχει κινούμενα μέρη, θα λειτουργεί με μία μπαταρία για αρκετές βδομάδες ενώ θα μπορεί να λειτουργεί για πολλά χρόνια, ακόμα και για δεκαετίες.

Bookmark and Share

0 σχόλια: