Η συνεργασία αποτελεί σημαντική επιτυχία της Intel που έτσι αποκτά πρόσβαση σε μία μεγάλη αγορά συσκευών, στην οποία κυριαρχούν οι επεξεργαστές της εταιρείας Arm

H Arm τροφοδοτεί με chips τη συντριπτική πλειοψηφία κινητών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Για παράδειγμα, το iPhone χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Arm Cortex A8, ενώ η Nokia χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τους Arm επεξεργαστές στα κινητά της.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών των δύο εταιρειών: "Η Intel και η Nokia συνεργάζονται εδώ και καιρό στους τομείς του ασύρματου broadband και του ψηφιακού περιεχομένου, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για να αναπτύξουν συνεργασία και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν νέες συσκευές, με chips που χρησιμοποιούν την Intel αρχιτεκτονική".

Στόχος των δύο εταιρειών αποτελεί η σύζευξη δύο τεχνολογικών "κόσμων" σε ενός τύπου συσκευή. Ο ένας κόσμος είναι αυτός των υπολογιστών και ο άλλος των κινητών συσκευών. Πάντως, οι δηλώσεις των στελεχών -και από τις δύο εταιρείες- δεν ξεκαθάρισαν τις λεπτομέρειες σχετικά με το χρόνο παραγωγής και παράδοσης των νέων συσκευών στην αγορά, αφού, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: "Είναι αρκετά νωρίς για κάτι τέτοιο".

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι η Intel κάνει σημαντικές επενδύσεις για την έρευνα και δημιουργία μικρότερων chip, που θα καταναλώνουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα ποσά ενέργειας. Αυτό, γιατί οι μέχρι τώρα προσπάθειες της εταιρείας για παραγωγή προσαρμοσμένων στις "μικρές" κινητές συσκευές, επεξεργαστών Atom, και συγκεκριμένα των Αtom με την κωδική ονομασία Menlow, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα - οι κατασκευαστές κινητών συσκευών εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις χαμηλές επιδόσεις της μπαταρίας των συσκευών που θα χρησιμοποιούσαν τους συγκεκριμένους επεξεργαστές.

Bookmark and Share

0 σχόλια: