Windows 7 στις 22 Οκτωβρίου

by dakis | 8:10 μ.μ. in |

Η Microsoft αποκάλυψε σήμερα ότι η παγκόσμια κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα, κατά την εναρκτήρια ομιλία της στην Computex, η εταιρεία αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, να ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου λειτουργικού της, Windows 7.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft θα προσφέρει και μια νέα υπηρεσία αναβαθμίσεων, τη λεγόμενη Windows Upgrade Option, σε όλους τους χρήστες των Windows. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καινούρια υπηρεσία θα δοθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου της Microsoft Corporate, Steve Guggenheimer.

Πριν φτάσουν, όμως, τα Windows 7 στα ράφια των καταστημάτων, θα έχουμε την παράδοση της RTM ( release to manufacturing) έκδοσης τους στους κατασκευαστές, προς το τέλος του Ιουλίου, ίσως και αρχές Αυγούστου.

Παράλληλα με την κυκλοφορία των Windows 7 τον Οκτώβριο, θα έχουμε και την κυκλοφορία του Windows Server 2008 R2, που θα αποτελούν και την πρώτη έκδοση του server λειτουργικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε 64bit.

Η εταιρεία είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της και οι δύο εκδόσεις του λειτουργικού, καταναλωτική και επιχειρηματική, ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν στο τέλος του έτους, κατά την περίοδο των εορτών. Ένα Release Candidate του λειτουργικού έχει ήδη διατεθεί μέσω της υπηρεσίας Microsoft Update, το οποίο κατά μέσο όρο έλαβε θετικές κριτικές.

Επιπλέον, η Microsoft έχει ήδη αποκαλύψει ότι τα Windows 7 θα τρέχουν σε PCs, notebooks αλλά και τα δημοφιλή netbooks, τα οποία έως τώρα τρέχουν είτε σε Windows XP είτε σε Linux. Και αυτό γιατί το hardware footprint* των Vista είναι πολύ ογκώδες για την ομαλή λειτουργία τους στα μικροσκοπικά laptops.

*Η ποσότητα χώρου στο δίσκο που απαιτείται για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία μιας εφαρμογής

Bookmark and Share

0 σχόλια: