Windows 7 με Touch ιδιότητες

by dakis | 10:58 π.μ. in |

Μία απο τις σημαντικότερες αλλαγές στα Windows 7 θα είναι η πλήρης υποστήριξη λειτουργιών που θα γίνονται απο τον χρήστη χρησιμοποιώντας απευθείας τα χέρια του αντί για το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο.

Όλο το νέο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 7 έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει και να διευκολύνει την αλληλεπίδραση του χρήστη με το σύστημα χρησιμοποιώντας είτε τα δάκτυλα του είτε κάποια πένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Windows Taskbar που θα διαθέτει μεγάλα κουμπιά τα οποία μπορεί να κλικάρει ή να σύρει ο χρήστης προκειμένου να δει σε thumbnail preview ποιες εφαρμογές τρέχουν εκείνη την ώρα στον υπολογιστή του. Επιπλέον, τα Microsoft Windows 7, θα διαθέτουν το χαρακτηριστικό Aero Snap που διευκολύνει ιδιαίτερα την αυξομείωση ενός παραθύρου με τα δάκτυλα, ενώ το κουμπί Aero Peek στην taskbar θα μεγαλώσει ώστε να κλικάρεται ευκολότερα σε υπολογιστές με touch ικανότητες. H Microsoft έχει ήδη προβεί σε αλλαγές του on-screen keyboard προκειμένου να τονίζεται κάθε πλήκτρο που πατάει ο χρήστης με το χέρι του, δίνοντας έτσι καλύτερη αίσθηση στην οθόνη αφής.

Τέλος, η ομάδα των Windows 7 περιέγραψε μερικές ακόμα ευκολίες που θα προσφέρει το νέο λειτουργικό σύστημα όπως το παρατεταμένο πάτημα της οθόνης για να εμφανιστεί το right click μενού ή η προσέγγιση και απομάκρυνση των δύο χεριών προκειμένου να γίνει zoom in ή zoom out σε μία εικόνα ή ακόμα και έγγραφο.


Bookmark and Share

0 σχόλια: