Ασύρματο HDMI από τη Philips

by dakis | 10:59 π.μ. in |

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα προϊόν ασύρματου HDMI, τα chipsets είναι όμως πολύ ακριβά ακόμα για να ενσωματωθούν σε τηλεοράσειςΌπως δήλωσε η Philips, το συγκεκριμένο προϊόν θα επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδέουν οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως μια τηλεόραση με ένα Blu-ray player, χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση οποιονδήποτε καλωδίων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση των συνδέσμων Wireless HDMI τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία τους σε άλλα σημεία του κόσμου.
Το προϊόν αποτελείται από δύο κουτιά: η πηγή εικόνας –π.χ. το blu-ray player- θα συνδέεται με ένα πομπό και η τηλεόραση ή ο προτζέκτορας θα συνδέεται με έναν μικρότερο δέκτη. Το Wireless HDMI Link θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν τα δύο προϊόντα δεν βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο αλλά σε διαφορετικά σημεία ενός δωματίου.
Η απόσταση μεταξύ του πομπού και του δέκτη μπορεί να φτάσει έως τα 25 μέτρα αλλά μόνο βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Το προϊόν υποστηρίζει ανάλυση μέχρι τα 1080p.
Όπως δήλωσε η Philips, το Wireless HDMI Link θα ενσωματωθεί εντέλει σε οικιακά ηλεκτρονικά προϊόντα, αλλά στην προκείμενη φάση τα chipsets είναι πολύ ακριβά για να γίνει κάτι τέτοιο.Η τιμή για την αγορά του ασύρματου HDMI θα φτάνει τα €600.


Bookmark and Share

0 σχόλια: