Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ανταγωνισμού κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τις πολυετείς διαμάχες της με την Intel και τη Microsoft, μεταξύ άλλων. Φαίνεται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ένα νέο σίριαλ με πολλά επεισόδια, καθώς η Κομισιόν αναμένεται να εξετάσει τις προσφυγές τριών εταιρειών που κατηγορούν τη Google για αθέμιτες πρακτικές.

Οι ιστοσελίδες Foundem και ejustice.fr έχουν καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία αναφέρουν ότι η μηχανή αναζήτησης της Google τις εμφανίζει αδικαιολόγητα χαμηλά, με αποτέλεσμα να χάνουν διαφημιστικά έσοδα και εν δυνάμει πελάτες. Παράλληλα, η υπηρεσία Ciao! [που ανήκει στη Microsoft] εκφράζει τις αντιρρήσεις της για τους όρους χρήσης του AdSense.

«Αν και οι τρεις υποθέσεις δεν έχουν την ίδια ακριβώς αφετηρία, ο κοινός παρονομαστής είναι ότι η Google κατηγορείται για πρακτικές που βλάπτουν την ανταγωνισμό και/ή τους πελάτες της. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, όμως», δήλωσε η Julia Holtz της Google, σύμβουλος σε θέματα ανταγωνισμού.

Σε περίπτωση που η Κομισιόν ξεκινήσει επίσημη έρευνα, θα πρέπει να αναμένεται μπαράζ συσκέψεων και επιστολών για τους επόμενους μήνες [τουλάχιστον].


Bookmark and Share



0 σχόλια: