Ο ιδρυτής της Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η υπηρεσία διαθέτει πλέον πάνω από 400 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Η δημοτικότητά του έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, με τον πάλαι ποτέ μεγάλο του αντίπαλο MySpace να έχει συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα της επικράτησης του Facebook.

Έχοντας καθιερωθεί ως ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο των social networks, το Facebook αρχίζει να υποσκελίζει υπηρεσίες με πολύ ευρύτερο ακροατήριο. Σύμφωνα με τα δεδομένα για το μήνα Ιανουάριο, το Facebook είχε πάνω από 133 εκατομμύρια μοναδικούς [unique] επισκέπτες στις ΗΠΑ, κατακτώντας έτσι τη δεύτερη θέση στην τεράστια αυτή αγορά. Ο μέχρι πρότινος δευτεραθλητής Yahoo! είχε 132 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, με την τάση των τελευταίων μηνών να ευνοεί το Facebook. Φυσικά, η πρώτη θέση ανήκει στη Google, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για την πρωτοκαθεδρία της.

Το πλέον εντυπωσιακό στην περίπτωση του Facebook είναι ότι η προσέλκυση νέων χρηστών δε δείχνει σημάδια κάμψης και το όριο των 500 εκατομμυρίων μελών αναμένεται να σπάσει μέσα στους επόμενους μήνες.


Bookmark and Share



0 σχόλια: