Ασφαλέστερα τα 64-bit Windows

by dakis | 12:26 μ.μ. in |

Η Microsoft υποστηρίζει ότι οι εκδόσεις των 64-bit των Windows αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από κακόβουλο κώδικα
Οι χρήστες των Windows που χρησιμοποιούν τις 64-bit εκδόσεις του λογισμικού, είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από κακόβουλο κώδικα, δήλωσε χτες η ομάδα ασφαλείας της Microsoft.
"Οι εκδόσεις των 64-bit Windows έχουν σημειώσει το μικρότερο ποσοστό προσβολής από malware, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009" δηλώνει σε blog ο Joe Faulhaber, του κέντρου Microsoft Malware Protection Center. "Οι περιπτώσεις όπου συστήματα με έκδοση 64-bit έχουν δεχτεί επίθεση από κακόβουλο λογισμικό είναι εξαιρετικά σπάνιες".
Ο Faulhaber αναφέρει ότι σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τα στατιστικά που έχουν συγκεντρωθεί μέσω του Malicious Software Removal Tool (MSRC) της Microsoft –ένα δωρεάν εργαλείο εντοπισμού και αφαίρεσης malware, το οποίο η εταιρεία αναβαθμίζει κάθε μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Microsoft, η έκδοση 64-bit των Windows XP ήταν κατά 48% λιγότερο πιθανό να προσβληθεί σε σχέση με αυτή των 32-bit. Από την άλλη, τα συστήματα που τρέχουν σε Vista 64-bit είναι κατά 38% πιο απίθανο να προσβληθούν σε σχέση με τα Vista 32-bit.
Τα Windows, πληροφορίες για τα οποία δεν περιέχονταν στα στατιστικά δεδομένα, αφού η επίσημη έκδοσή τους δεν είχε κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο, είναι, επίσης, διαθέσιμα στις εκδόσεις των 32-bit και 64-bit. Αλλά όπως δήλωσε ο Faullhaber "Οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που τρέχουν στα 7, διαθέτουν την 64-bit έκδοση των Windows".Όπως επιχειρηματολογεί, τα Windows 64-bit είναι ασφαλέστερα, αφού το malware που γράφεται για τις πιο ευρέως διαδεδομένες εκδόσεις των 32-bit, "μπερδεύεται" από αυτή των 64-bit".


Bookmark and Share


0 σχόλια: