Η Microsoft παρουσίασε την έκδοση 3 του Silverlight, του web application framework που φιλοδοξεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Adobe Flash στο Internet. Η τρίτη έκδοση του Silverlight αποτελεί τη βάση για εφαρμογές που λειτουργούν εντός κι εκτός browser, υποστηρίζοντας streaming 1080p και παρέχοντας στο χρήστη τη δυνατότητα για pause και rewind σε ένα ζωντανό video stream.

Ωστόσο, δεν είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτά που έκλεψαν την παράσταση κατά την παρουσίαση του νέου Silverlight. Η εταιρεία έχει μεγάλες προσδοκίες για την τεχνολογία της και δε χάνει ευκαιρία να το επαναλμβάνει. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της επιχείρησης, μέσα στο 2010 θα διαθέτουν Silverlight οι μισές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet.

Το μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft είναι η αποτελεσματική ενσωμάτωση στο περιβάλλον των smartphones. Σε αντίθεση με την Adobe, η οποία έχει διακριτή έκδοση του Flash για φορητές συσκευές, η Microsoft θέλει να χρησιμοποιήσει το ίδιο λογισμικό σε υπολογιστές και smartphones.

Εν τω μεταξύ, ο Walid Abu-Hadba της Microsoft εξαπέλυσε επίθεση στην Adobe, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά της. Σύμφωνα με τον Abu-Hadba, η Adobe δεν έχει την τεχνογνωσία να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για το μέλλον του Internet και "μάλλον η Adobe δε θα υπάρχει σε δέκα χρόνια".


Bookmark and Share

0 σχόλια: