Πυρετό έχει προκαλέσει στους κατασκευαστές υπολογιστών η 3η Απριλίου, ημέρα διάθεσης του Apple iPad, του πασίγνωστου πια tablet. Η Asus σπεύδει να ανακοινώσει πως ακολουθεί και αυτή το χορό της «ταμπλέτας» με δυο μοντέλα που θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής, που δημιούργησε την αγορά των netbooks με το Εee PC, μπορεί αυτή τη φορά να έρχεται πίσω από την πρωτοπόρα Apple, όμως φαίνεται πως θα μπει δυναμικά και σε αυτή την αγορά, με δυο προτάσεις tablet PC.

Οι φήμες λένε πως το ένα από τα δυο μοντέλα θα «φοράει» λειτουργικό της Google, πιθανότατα το Android, εκτός βέβαια αν η Google ξαφνιάσει ετοιμάζοντας ταχύτατα κάποια έκδοση του Chrome OS. Το δεύτερο μοντέλο από την Asus, θα βασίζεται στα Windows 7.

Ο πρόεδρος της Asus, Jonney Shih, έριξε τα «καρφιά» του προς την «κλειστή» Apple, δηλώνοντας πως «θα υπάρξει ένα στρατόπεδο της Apple,όμως η Asus φροντίζει πάντα να εκμεταλλευθεί τα ανοιχτά στρατόπεδα των Microsoft και Google».

Η Asus είναι μια από τις πολλές εταιρίες που θα συμμετέχουν στον αγώνα επικράτησης των μη Apple tablets. Θα έχει την ίδια επιτυχία που είχε με τα netbooks;



Bookmark and Share

0 σχόλια: