"Ballot Screen" και για το Office 2010

by dakis | 1:21 μ.μ. in |

Όπως και με τη ρύθμιση για τον Internet Explorer, η "ballot screen" θα δίνει στους Ευρωπαίους καταναλωτές το δικαίωμα επιλογής σουίτας γραφείουΗ Microsoft ανακοίνωσε την προσθήκη ενός αρχείου σε μορφή "ballot" για το Office 2010, κάτι που αποτελεί μέρος της τακτικής που έχει υιοθετήσει η εταιρεία για να εξευμενίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς να γλιτώσει τα τεράστια πρόστιμα.

Σε πρόταση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο εβδομάδες νωρίτερα, η Microsoft παρέθεσε μια σειρά υποσχέσεων που αφορούσαν στο Office, το desktop και server λογισμικό και άλλα προϊόντα ώστε να επιληφθεί των ζητημάτων που είχαν τεθεί από λειτουργούς τον Ιανουάριο του 2008.

Εκείνη την περίοδο η ΕΕ είχε διατάξει έρευνα στις επιχειρηματικές τακτικές και στρατηγική της Microsoft, μετά από πληθώρα παραπόνων που είχε λάβει. Μία από τις έρευνες αφορούσε στην ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows, κάτι που ξεκίνησε μετά τις διαμαρτυρίες της εταιρείας ανάπτυξης του browser Opera.

Η Microsoft κατηγορήθηκε ότι δείχνει εύνοια στο Office σε σχέση με παρόμοια προγράμματα, εμποδίζοντας άλλους προγραμματιστές να αναπτύξουν λογισμικό συμβατό με το Word, Excel, PowerPoint και άλλες επιχειρησιακές εφαρμογές.

Στις 24 Ιουλίου, o γενικός σύμβουλος της Microsoft, Brad Smith, ανακοίνωσε στην Επιτροπή δύο προτάσεις για τον IE και το Office. Η εταιρεία είναι τόσο αισιόδοξη ότι η πρόταση για τον IE θα γίνει αποδεχτή, που απέρριψε τα αρχικά σχέδια της για διάθεση των Windows 7 χωρίς τον browser (Windows 7E). Η πρόταση επικεντρώνεται γύρω από την "ballot screen", η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν τον browser της αρεσκείας τους.
Παρόμοια είναι και η εισήγηση που προτείνει για τη σουίτα γραφείου, Office. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα έχουν την ευχέρεια να διαλέξουν την προκαθορισμένη μορφή αρχείου ανάμεσα από έναν –αδιευκρίνιστο- αριθμό επιλογών. Το Office 2010 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Η Microsoft δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα διατεθεί στους χρήστες το "ballot" αρχείο ή τι επιλογές θα υπάρχουν.


Bookmark and Share

0 σχόλια: